top of page

VEELGESTELDE VRAGEN

Heb ik recht op vergoeding vanuit de zorgverzekeraar?

Vanuit de basisverzekering heeft iedereen recht op een vergoeding van 3 uur diëtetiek. Deze kosten gaan wel van het eigen risico af. Dus heb je je eigen risico niet verbruikt, dan wordt het door je zorgverzekeraar bij jou in rekening gebracht. Ben je aanvullend verzekerd? Dan is het mogelijk om meer uren vergoed te krijgen.

Heb ik een verwijsbrief nodig?

Bij de meeste zorgverzekeraars is er geen verwijsbrief nodig. Ben je verzekerd bij CZ, OHRA, Delta Lloyd, of de Friesland? Dan heb je wel een verwijsbrief nodig om recht te krijgen op vergoeding vanuit de zorgverzekeraar.

 

Is een online consult mogelijk?
Jazeker! Al mijn diensten verlopen online. De afspraken zijn hierdoor flexibeler omdat ik niet afhankelijk ben van een locatie. Online consulten worden gedaan met Zoom.

Doe je ook avondspreekuur?

Jazeker!

 

Hoe kan ik contact met je houden tussen de consulten in?

Je kunt mij altijd een mailtje sturen of via Whats-app. Ik probeer binnen 48 uur een antwoord terug te sturen. Dit is kosteloos. Dus aarzel niet om je vragen te stellen. Het is zeker niet nodig om deze uit te stellen tot het volgende consult.

Moet ik iets voorbereiden voor de eerste afspraak?

Het enige wat handig is, is om je identiteitskaart, paspoort of rijbewijs bij de hand te hebben. Dan kan ik namelijk een dossier aanmaken en de gegevens invoeren om de factuur in orde te maken. 

Wat is het verschil tussen een voedingsconsulent

en een diëtist?
Het verschil zit hem in de educatie. Een gewichtsconsulent is opgeleid om gezonde mensen met gewichtsproblemen te begeleiden. Bij medische klachten of oorzaken moet er doorverwezen worden naar de huisarts of diëtist. De titel ‘gewichtsconsulent’ is niet beschermd, daarom mag iedereen zich een gewichtsconsulent of voedingsconsulent noemen. Ook mensen zonder opleiding.
Een diëtist is een specialist op het gebied van voeding, zowel bij ziekte als gezondheid. Om de beschermende titel ‘diëtist’ te dragen moet je de vierjaar durende HBO-opleiding voeding en diëtetiek afronden en moet je ingeschreven staan in het Kwaliteitsregister Paramedici. Om de vijf jaar moet je als diëtist aantonen dat je voldoende werkervaring hebt opgedaan en nascholingen hebt gevolgd.

Staat je vraag er niet tussen? Mail hem dan naar dietistenpraktijkhappyhabits@gmail.com

bottom of page